Cheesecake με σιρόπι μανταρίνι και σοκολάτα

 

Υλικά για την βάση

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ                                           20160210 170959

1 πακέτο μπισκότα ορέο (μόνο το μπισκότο)

150 g βούτυρο 

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 σφηνάκι ποτό της αρεσκείας σας

Υλικά για την κρέμα

500 g γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά

200 g τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά

50 g κρέμα γάλακτος χαμηλή σε λιπαρά

3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα

8 κ.σ. σιρόπι μανταρίνι ΡΟΔΑΜΥ

125 g κουβερτούρα

 

31353 Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και σε ένα μεγάλο μπολ τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο, την ζάχαρη άχνη και το ποτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μετά τα στρώνουμε σε μια ταρτιέρα ή ταψάκι με αποσπώμενο γύρω γύρω.
  • Πιέζουμε καλά το μίγμα με τα χέρια μας και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα πάνω στην βάση μέχρι να σκεπαστή όλη η βάση και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Τρίβουμε την κουβερτούρα στον τρίφτη σε μεγάλες νιφάδες.
  • Γαρνίρουμε την κρέμα με το σιρόπι μανταρίνι ΡΟΔΑΜΥ και τις νιφάδες σοκολάτας IMG 0400